Realitat augmentada

La setmana passada vàrem assistir al curs per a crear continguts i aplicacions per a sistemes de realitat augmentada impartit al Cibernàrium de Barcelona, pel professor Jordi Caralt Selles de Futura interactive audiovisuals

La realitat augmentada consisteix en un conjunt de funcions que afegeixen informació virtual a la informació física ja existent. Aquesta és la principal diferència amb la realitat virtual, ja que no substitueix la realitat física, sinó que sobreimprimeix objectes digitals al món real. Aquest conjunt de tecnologies permeten la superposició d’imatges, videos, audios, 3D, o qualsevol informació generada virtualment sobre imatges, marcadors o localitzacions del món real. És així com podem oferir més informació mitjançant l’escanejat o la geolocacització de quelcom físic o una posició mitjançant dispositius electrònics que contenen una càmera i un GPS.

La realitat augmentada s’ha convertit en una eina de valor afegit que s’utilitza en els sectors de l’oci especialment en els videojocs i llibres infantils, en el sector publicitari per aportar informació addicional a catàlegs impresos i sobretot en Museus i centres d’interpretació com a ús formatiu.

En aquest curs per a crear continguts i aplicacions per a sistemes de realitat augmentada, realitzat a Barcelona, vàrem aprendre i practicar les eines i processos per crear aplicacions en una de les tecnologies amb més potencial de desenvolupament en l’entorn mòbil. Partint d’aquesta formació, des d’Anna Mañosa / Architecture Media, estudi de 3D, render i visualització arquitectònica a Barcelona, aviat podrem oferir-vos tot tipus de serveis relacionats amb aquesta tecnologia, des de la visualització de models 3D, renders, videos i imatges dels vostres projectes, fins a aplicacions de geolocalització i tracking visual per a impresions.

El professor Jordi Caralt Selles és dissenyador audiovisual, gràfic i multimèdia per a diferents estudis de disseny, agències de comunicació i indústria gràfica. Ha desenvolupat projectes com: Webs, magazines interactius, interactivitats Flash, iPhone apps i aplicacions de Realitat Augmentada. Té àmplia experiència formativa en el sector Audiovisual. Actualment desenvolupa la seva tasca a Cast-Info i a Futura interactive audiovisuals

Realitat_augmentada_Barcelona